dissabte, 30 d’abril de 2011

Excursió al mirador del Cap de la Roca (Esterri de Cardós)

Avui hem aprofitat el matí per fer una excursioneta al Mirador del Cap de la Roca, on hi ha una molt bonica panoràmica de la Vall de Cardós.
La M ha pogut caminar tot el camí ja que és planer i avui no feia massa sol. A la P li ha agradat estar una estona asseguda a l'herba dels prats que hi ha pel camí.

Arribant al mirador on hi ha un plafó interpretatiu



DESCRIPCIÓ DE L'EXCURSIÓ

Punt de partida: Església d'Esterri de Cardós.
Recorregut: Ben senyalitzat. La major part del recorregut al sol.
A l'església prenem el camí que baixa a Lladós i Lladorre, i el seguim fins a trobar l'encreuament que ens indica com anar al Mirador a partir d'un caminoi desviat a l'esquerra.
Durada: 1h (30 min d'anar i 30 de tornar). Anant a pas tranquil.
Desnivell: 42 metres
Dificultat: Camí senzill i agradable. Amb prats per aturar-se a jugar una estoneta.

dilluns, 25 d’abril de 2011

Mona de Pasqua

Avui us presentem la nostra Mona de Pasqua!
Per fer-la vam agafar la Coca Integral amb Panses, Nous i Pinyons, la vam obrir per la meitat, i vam posar-hi una capa de Melmelada de Maduixes. Per damunt i els costats hi vam posar xocolata negra.
La decoració són unes flors fetes amb "Lacasitos", una gallina de xocolata i la figureta de la Blancaneus que va escollir la M.

Ens va encantar a tots!!

dimecres, 20 d’abril de 2011

Suc de Pastanaga i Poma

Aquest vespre en lloc de l'amanit ens hem preparat un fantàstic suc de pastanaga i poma.
Simplement agafem 1 o 2 pomes "Granny Smith" i unes quantes pastanagues, ho liquem i hi posem un glaçó... Un vas de vitamines a punt per prendre!

dimarts, 19 d’abril de 2011

Disfresses i ball

Aprofitant retalls de roba que ens va donar la iaia A, aprofitant disfresses i complements que tenim per casa i posant una mica de música mogudeta...
Hem passat un matí ben divertit!






dimecres, 13 d’abril de 2011

Jocs a la terrassa 1

Avui hem aprofitat el solet del matí per sortir a jugar una estona a la terrassa amb la P.
Hem col·locat coixins pel terra i pilotes de petanca de plàstic i s'ho ha passat la mar de bé agafant les pilotes, arrastrant-se per sobre els coixins, venint a trobar-me, escoltant el renou de les pilotes,...


I també hem jugat una bona estona amb la gorra! A posar-la i treure-la, a tapar-nos i destapar-nos, tocar el velcro,...


Una classe de psicomotricitat ben divertida :-)

dilluns, 11 d’abril de 2011

Galetes de Civada i Coco

Fa uns dies una amiga va penjar una recepta de "Galetes d’avena" al seu blog (gràcies A!!).
Avui ens hem animat a fer-la amb la M.
Hem variat una mica la recepta original per fer-la al nostre gust, però hem mantingut el fet de que com a mesura es fa servir una tassa (així no fa falta la balança).
És una recepta saludable i que va molt bé per fer amb petits perquè poden fer les mesures, poden barrejar i embrutar-se les mans fent les boletes o xafant-les...

Ingredients
-      1 tassa d’oli d’oliva
-      1/2 tassa de sucre moreno
-      1 ou
-       1/2 tassa de coco ratllat
-      1/2 tassa de farina integral
-      2 tasses de “copos” de civada (avena)
-      1/2 sobre de llevadura
-      1 cullerada de mel
Opcional:
-      Panses i xocolata esmicolada (o una de les 2 coses)
-      Anís

Preparació
-      En un vol barregem el sucre, l’oli i l’ou. Hi afegim la farina i la llevadura. Per últim hi posem l’avena, el coco i si volem les panses i la xocolata.
-      Ho barregem tot amassant-ho amb les mans.
-      Fem boletes, les aplanem i les anem col·locant en una plata (no molt juntes perquè augmenten de volum)
-      Preescalfem el forn a 180º.
-      Posem la plata al forn i ho coem durant 10 minuts. (surten unes 3 plates)
-      Traiem la plata del forn i deixem refredar les galetes abans de tocar-les.
-      Es poden guardar en un túper o pot de vidre.


divendres, 8 d’abril de 2011

LLibre: "Creant animals amb els més petits"


Un altre llibre del Bibliobús que ens ha donat idees per fer animals de granja molt senzills, creatius i amb material que tenim per casa: "Creant animals amb els més petits" de Godeleine de Rosamel.

dimecres, 6 d’abril de 2011

Melmelada de Maduixes

És temps de maduixes i a la M li encanten!
Dijous passat en vam comprar una caixa sencera al mercat i n’hem fet melmelada, així omplim el rebost per l’hivern ;-)


 
Ingredients
-      1 quilo de Maduixes madures
-      300 gr de sucre moreno
-      Suc d’una llimona

Preparació

-      Rentem bé les maduixes (sense treure la cua per tal de que no hi entri aigua).
-      Traiem la cua i les fulles i les tallem en 4 o 6 trossos.
-      Les posem en una cassola i hi tirem el sucre i el suc de la llimona per damunt. Ho deixem reposar una estoneta.
-      Posem la cassola al foc i anem remenant fins que agafi la consistència de melmelada (si volem que quedi fineta podem triturar-ho.
-      Quan estigui feta, la deixem refredar i ja estarà a punt per menjar!!

Per poder-la guardar més temps
-      Agafem pots de vidre amb tapa de rosca que tanquin bé.
-      Els bullim per esterilitzar-los.
-      Els omplim amb la melmelada i els tanquem bé.
-      Els tornem a bullir i els deixem dins l’aigua fins que es refredi.
-      Hi posem una etiqueta amb la data que ho hem fet i el contingut.
-      Ja els podem posar al rebost i obrir-los quan ens vingui de gust!

dilluns, 4 d’abril de 2011

Coca de Integral amb panses, nous i pinyons

Com que a la M li va agradar això de poder fer servir el pot buit del iogurt de mesura dels altres ingredients, el poder remenar,... avui hem fet “la nostra versió” de la coca de iogurt.

Ingredients
-      1 iogurt natural
-      3 ous
-      1 mesura d’oli
-      3 mesures de farina integral
-      1 mesura de sucre moreno
-      1 sobre de llevat
-      50 gr de pinyons
-      100 gr de nous
-      100 gr de panses
-      Optatiu: canyella,  ratlladura de llimona, anís,...

Preparació
-      Preescalfar el forn a temperatura alta.
-      Posar les panses en remull amb aigua.
-      Trossejar les nous.
-      En un bol batre el iogurt amb els ous i el sucre.
-      Afegir al bol la farina i barrejar-ho tot.
-      Afegir l’oli i a continuació el llevat.
-      Continuar barrejant per tal de que no hi quedin grumolls. En darrer lloc posar els pinyons, les panses i les nous.
-      Abocar la pasta en un motlle untat amb oli i posar-ho al forn (uns 30 minuts a 180º)
-      Treure del forn i deixar que es refredi
De tant bona ,
no vam poder ni esperar a fer la foto de la coca sencera ;-)

Queda una coca boníssima!!!