dimecres, 6 d’abril del 2011

Melmelada de Maduixes

És temps de maduixes i a la M li encanten!
Dijous passat en vam comprar una caixa sencera al mercat i n’hem fet melmelada, així omplim el rebost per l’hivern ;-)


 
Ingredients
-      1 quilo de Maduixes madures
-      300 gr de sucre moreno
-      Suc d’una llimona

Preparació

-      Rentem bé les maduixes (sense treure la cua per tal de que no hi entri aigua).
-      Traiem la cua i les fulles i les tallem en 4 o 6 trossos.
-      Les posem en una cassola i hi tirem el sucre i el suc de la llimona per damunt. Ho deixem reposar una estoneta.
-      Posem la cassola al foc i anem remenant fins que agafi la consistència de melmelada (si volem que quedi fineta podem triturar-ho.
-      Quan estigui feta, la deixem refredar i ja estarà a punt per menjar!!

Per poder-la guardar més temps
-      Agafem pots de vidre amb tapa de rosca que tanquin bé.
-      Els bullim per esterilitzar-los.
-      Els omplim amb la melmelada i els tanquem bé.
-      Els tornem a bullir i els deixem dins l’aigua fins que es refredi.
-      Hi posem una etiqueta amb la data que ho hem fet i el contingut.
-      Ja els podem posar al rebost i obrir-los quan ens vingui de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada