dimarts, 15 de febrer de 2011

Empanada de Tonyina

Ahir volíem fer una recepta, però quan vam tenir la farina i la sal barrejades ens vam adonar que ens faltava un ingredient, així que, com que no el podíem substituir ho vam reconduir i vam fer empanada de tonyina per sopar.

Ingredients

Per la massa:
-      700 grams de farina
-      Mig vas d’oli
-      Un vas d’aigua
-      sal
Pel farcit:
-      2 llaunes de tonyina amb oli d’oliva  (pes escorregut 82 gr)
-      3 o 4 cebes
-      2 ous

Preparació

Massa:
-      Barrejar la farina i la sal en un vol.
-      Fer un “volcà” i posar l’oli i l’aigua al mig. Anar-los afegint a poc a poc.
-      Treballar la barreja de manera que quedi una massa ni massa enganxosa (si és el cas afegir-hi més farina) ni massa trencadissa (si és el cas afegir-hi una mica més d’aigua/oli).
-      Dividim la massa en 2 i l’estirem amb el corró
Farcit:
-      Posar 2 dels ous a coure per fer ous durs.
-      Pelar les cebes i tallar-les a làmines finetes. Posar-les a coure a la paella afegint-hi mig vas d’aigua. Quan estigui tova afegir-hi part de l’oli de les llaunes de tonyina.
-      Quan vegem que la ceba es comença a daurar hi afegim la tonyina i tanquem el foc.

Posem una de les meitats de la massa a la safata del forn, al damunt hi podem la ceba i la tonyina barrejades, per damunt i afegim l’ou dur fet bocins. Ho tapem tot amb l’altra part de la massa cargolant una mica les vores per què quedi ben sellat.
Fer punxades amb una forquilla o amb un escuradents a tota l’empanada.
I ja ho podem posar al forn uns 30 - 40 minuts

Variacions

Al farcit, segons els gustos, hi podem posar altres ingredients a com: pebrot, tomàquet,...
La podem fer amb farina integral (boníssima).
Un cop sellada l’empanada la podem pintar amb ou perquè quedi més brillant.
Reservar una mica de la massa per decorar l’empanada (nosaltres vam posar la lletra de la M i de la P).
mmmm boníssima!!


Bon profit!!

2 comentaris:

  1. quina bona pinta! mmmMMMMmm!!!! :-D
    a veure si ens animam a copiar-vos!

    noltros en feim una amb pasta de fulls, espinacs i formatge!

    ResponElimina
  2. Si us animeu ja diràs què tal...
    Estaré pendent de si penges la teva (canviant els espinacs per alguna altra cosa, que des de l'embaràs de la M no els puc veure jejeje)

    ResponElimina