dilluns, 7 de febrer de 2011

Pastís d'Avellanes a la Canyella

Una recepta d’un pastís senzill de fer, boníssim i que els petits poden divertir-se molt.
A la M. Li agrada perquè pot trencar els ous, té molts ingredients per anar afegint a la barreja i ens podem embrutar les mans d’aquesta pasta tant dolça...

Ingredients

3 ous
150 gr d’avellanes moltes
150 gr de farina de força
200 gr de sucre
120 ml d’oli d’oliva (la recepta original és amb mantega, però l’oli és més sa)
2 cullerades de xocolata en pols
1 dl de llet
1 sobre de llevadura
1 cullerada de canyella en pols (o més segons el gust)

Preparació

-      Separar les clares dels rovells i muntar les clares a punt de neu.
-      Barrejar l’oli i el sucre, després afegir-hi els rovells d’un en un.
-      Barrejar la farina, la llevadura, la canyella i la xocolata en pols.
-      Afegir aquesta barreja a la barreja enterior.
-      En darrer lloc afegir les avellanes i les clares muntades.
-      Abocar en un motlle prèviament untat
-      Coure a 180º uns 45 minuts

Variacions

Només el pastís sol ja és boníssim!
Però si volem podem posar-hi cobertura de xocolata, obrir-lo per la meitat i posar-hi melmelada, decorar-lo amb fruites, acompanyar-lo d’una vola de gelat,...
També podem canviar, tot o una part del sucre per sucre moreno i la farina per farina integral.

PS: Apa germaneta, aquí tens la recepta, ja em diràs com et surt ;-)

6 comentaris:

  1. Bones!! la farina de força quina és? és "Maizena"? i la xocolata en pols pot ser xocolata desfeta o colacao? i posats a demanar... les avellanes torrades o sense? jejeje!

    TINC UNES GANES DE FER-LO!!!!

    Petons!

    ResponElimina
  2. Hola!
    La farina, en teoria es farina per reposteria, encara que nosaltres li posem de la "normal" (Maizena no).
    La xocolata ho fem amb xocolata en pols de la de fer xocolata desfeta.
    I les avellanes torrades.

    Ja ens diràs...

    ResponElimina
  3. Holaaaa! Ara m'hi he ficat! M'encantaaaaa!!!
    Un petit apunt de la farina: la farina de reposteria, no és la mateixa que la de força, si no ho tenc mal entès, la de força té 100%gluten i l'altra no, encara que no sé ben bé, quina és més adient per una cosa o altra....
    Queda enregistrat per dissabte que ve! Hem d'anar a una festeta!

    ResponElimina
  4. Malta, gràcies pel teu comentari.
    A Mallorca era molt fàcil diferenciar i trobar la farina de força, però aquí encara no m'hi he posat ;-)

    He trobat aquest enllaç del foro "mundorecetas" que ho aclareix una mica: http://www.mundorecetas.com/8/viewtopic.php?f=2&t=226539&start=0&st=0&sk=t&sd=a

    ResponElimina
  5. Ei Família,

    La setmana passada vaig tenir convidades i els vaig preparar aquest pastís que els va encantar. Els va agradar tant que em varen demanar l'adreça del vostre bloc per consultar les receptes que hi publiqueu. Així doncs, d'ara endavant potser hi haurà alguna nova princesa que seguirà les vostres aventures a la cuina. Gràcies per compartir amb nosaltres aquest espai tan bonic.

    Petons a totes i tot,

    Lo Marraco

    ResponElimina