dilluns, 21 de febrer de 2011

Pa casolà

Aquesta recepta la dediquem al padrí ;-)
No tenim panificadora, però avui ens hem animat a fer pa.
La recepta és senzilla i molt divertida de fer perquè pots embrutar-te les mans de farina, pots barrejar els ingredients, pots amassar,...
És interessant veure com el llevat fa pujar la massa mentre la deixem reposar i es torna esponjosa.
També ens ha agradat poder donar forma als nostres panets. La M ha fet un cargol!
I el pare ha quedat bocabadat quan ha vist el resultat del pa tant bo que tenia per sopar.


Ingredients

750 gr de farina
500 ml d’aigua tèbia
30 gr de llevat
1/2 cullerada de sal

Elaboració

-      Barregem la farina i la sal en un bol.
-      Dissolem el llevat en l’aigua tèbia i ho afegim, poc a poc a la barreja anterior fins que quedi una massa enganxosa.
-      Treure la massa del vol i treballar-la amb les mans damunt una superfície plana. Ha de quedar una massa elàstica.
-      Tornar a posar la massa dins el vol i deixar-la reposar fins que augmenti de volum (1 horeta, més o menys).
-      Col·locar de nou la massa en una superfície plana,  amassar i afegir-hi els ingredients que vulguem (nosaltres hem posat panses i nous en una meitat i ceba cuita en l’altra). Donar-li la forma que vulguem.

-      Deixar reposar mitja hora més.
-      Posar-lo al forn, prèviament escalfat a uns 220º, uns 30 minuts fins que estigui cuit.
-      Deixar-lo refredar i ja està a punt per menjar!

El cargol de la M


Pa de ceba

Pa de nous i panses


mmmm que bons!


2 comentaris:

  1. Hola M, un dia farem un concurs de fer pa i potser sortirem a la tele i tot. I llavors podrem dir, la M. es la que fa el millor pa del mon per que no hi posa ni conservants ni afegits, perdoneu però algù ho havia de dir. Bona nit a tots.

    ResponElimina